dissabte, 11 d’abril del 2009

Música bíblica

Sóc una persona tan rara que, per Setmana Santa, no em motiva gens anar a esquiar, ni fer ràfting, ni fer parapenting, ni lluir per Informativos Tele 5 la meva panxa en una platja de la costa valenciana. Ja m'està bé endormiscar-me mirant una pel·lícula de romans, una Túnica Sagrada, un Quo Vadis o un Ben-Hur.

Amb Ben-Hur em passa una cosa ben curiosa. En tots els anys que han posat Ben-Hur per la tele, i mira que és llarga, sempre l'agafo en el moment que en Charlton Heston rema al vaixell de guerra, amb en Quintus Arrius morint-se de gust mirant els cossos plens de suor dels pobres que remen a ritme d'abordatge. Després m'adormo i, indefectiblement, em desperto quan comença la carrera de quàdrigues. Sempre ha estat així.




Possible tema de reflexió sobre la casualitat, que no cal exposar aquí (quina mandra). Més adient és escoltar en Rosza, el compositor de la banda sonora de Ben-Hur, amb André Previn i Williams, i veure'l dirigir la música més bíblica de les que es fan i es desfan




4 comentaris:

Ferran ha dit...

Mai he aconseguit veure Ben Hur sencera; m'ho podria posar com un repte per a la Pasqua de l'any que ve, a veure si així...

Veient el trailer que has posat, se'n fa clar que aquest Arrius, a més d'una mica pervertit, és tot un sàtir (o potser una cosa porta l'altra?). Sí, definitivament hauré de veure la pel·li sencera ;-)

Bona Pasqua, Quim.

helenna ha dit...

Jo, a part de rara, sóc mandrosa i tampoc em va massa tot aixó de "fer coses" per Setmana Santa.
M'he "empassat tantes vegades aquestes tres pelis que anomenes, que barrejo arguments i personatges.
Sembla que aquest any és diferent i enlloc de veure la tele, veig ploure cada dia des d'una finestra amb vistes. Petons.

quim ha dit...

Ferran: em sembla que som legió els que no hem vist Ben-Hur sencera. Jo crec que es podria fer un estudi sociològic sobre en quin moment de la peli la gent s'adorm i quan es desperta. Aquesta i els Deu Manaments estan pending de veure algun dia senceres. Buf, però quina mandra, no?

Helenna: si, perquè en la Deborah Kerr és la de Quo Vadis i la novia del Charlton Heston és morena. I no surten lleons. Però vaja, ja que tens una finestra amb vistes posarem el O mio babino caro, en homenatge a la peli de l'habitació amb vistes.

Ferran ha dit...

Haha! Osti, Quim, potser un dia podries fer un post sobre música de pel·lis impossibles de veure senceres! Ep, és una idea, eh? ;-)