dissabte, 31 de maig del 2008

Exercici de leit-motiv

Donats el següents motius de 'Die Walküre' (cliqueu els dos enllaços per escoltar-los)

Espasa

i els videos A I B,

VIDEO A: Siegmund (Plácido Domingo) relata a Sieglinde (Waltraud Meier) i al seu marit, Hunding, el dia que el seu pare el va deixar (a partir de 7.26)




VIDEO B: Sieglinde (Elisabete Matos) relatant a Siegmund la visita d'un vell en el seu convit de noces



Siegmund i Sieglinde encara no ho saben, però l'espectador s'adona que ells parlen de la mateixa persona: del pare d'ells dos.

Pregunta 1: Qui és el pare de Sigmund i Sieglinde?

Resposta:

Minut 7,57 (VIDEO A)
Minut 1,38 (VIDEO B)

Pregunta 2: Quin objecte clava el pare de Sieglinde i Siegmund en un arbre el dia de les noces?

Resposta: 2,37- 3.03 (VIDEO B)

4 comentaris:

helenna ha dit...

Estimat Quim,
Ja coneixes la meva humil opinió envers Die Walküre....
Maca la corbata del teu amic Josep, maco el talent del Plácido, macos els ulls i el somriure de la M.Elena, però "desdeluego" el millor és la teva cara de felicitat.
Un petit consell.... la propera vetllada al Liceu with tie please, I' m sure you'll look great.

Josep Rumbau ha dit...

No contesto les preguntes que fas perquè jugo amb avantatge i segur que les respondria bé. L'Helenna té raó, encara que, avui dia, tothom va al Liceu com vol, si vas amb vestit i corbata dones una importància i un relleu especial a una vetllada que de per sí ja ho és d'especial: la ÒPERA sempre té un toc màgic especial i, a més, no saps mai a qui pots conèixer, oi?
Josep

Paulo ha dit...

Com ou sem gravata, estás muito bem. O Plácido e a Waltraud não se incomodam, conquanto sabem que ouviste as suas interpretações como poucos.

(Viste a Sieglinde de Elisabete Matos no Liceu? Em Lisboa só cantou o primeiro acto, em versão de concerto.)

quim ha dit...

Helenna: tothom ha sortit molt bé. I jo , al menys no surto amb els ulls tancats, com sempre. Us prometo a tu i al Josep que la pròxima vegada portaré corbata i ho ensenyaré aquí 'para que lo sepa toda la gente, que lo sepa toa Epaña...'

Josep: Gràcies per no contestar les preguntes. I sí, un dia pot acabar amb una sorpresa ben agradable i inesperada i s'ha d'anar preparat. Evidentment, parlo de corbates... :D

Paulo: Eu não vi Elisabete Matos noLiceu. Eu vi o primeiro ato em versão de concerto dois anos há mas eu penso que Elisabete não cantou Sieglinde