diumenge, 22 d’abril del 2007

... i França segons Monet i Debussy

Havent sortit del Museu d'Orsay, vaig veure que els colors de les pintures de Monet eren el colors de l'aire que jo respirava. El mateix aire que es cargolava per les costelles de Notre Dame que em donava l'esquena.

9 comentaris:

nur ha dit...

És curiós: hi ha un quadre qua apareix cap al 2.58 que em sona molt. És com si l'estigués veient constantment.

De fet, m'agraden molts quadres de Monet: em fa sentir allò que t'identifiques amb el paisatge segons l'estat d'ànim.

El quadre de què parlo m'estimula molt i és per això que, després d'un any de buscar quadres, vaig decidir posar-lo al bell mig del menjador.

Una crítica, i disculpa la meva ignorància musical, oi que Debussy té un Claro de luna? És una peça que havia escoltat moltes vegades de petita perquè el meu pare tenia un casset que contenia aquesta peça i m'encantava!

M'hauria encantat veure el mateix vídeo amb el Claro de luna o Claror de lluna, que suposo que deu ser la traducció al català.

Bon dia i bona setmana!

quim ha dit...

nur: és curiós, vaig buscar un vídeo semblant amb el Claire de Lune però no el vaig trobar. Ara bé, he trobat aquest de Dublin (una de les meves ciutats mítiques) amb aquesta peça.

http://www.youtube.com/watch?v=QLx5Z9-NZkk

Em recorda la versió que se sent de fons a la banda sonora d'una pel·lícula que es diu no sé què de luna... i que hi surt la Cher. Potser m'equivoco.

nur ha dit...

Doncs a mi no em sona haver-la sentit a "Hechizo de luna", però mirant el vídeo que has posat tu, curiosaament, he trobat aquest (un fragment que m'encanta, per cert, digueu-me bleda): Fragment Hechizo de luna

nur ha dit...

I també That's amore!!

M'encanta! De com la música pot capgirar l'ànim d'un diumenge sense dormir gaire :)

TACET ha dit...

Ho has dit amb les paraules justes...

Anonymous ha dit...

ummmmmm seguim amb París.... el museu d'Orsay és una meravella, tant pel continent com pel contingut.... insisteixo, quan hi anem?????

petonsssss

frida

quim ha dit...

frida: doncs si tingués jet privat ara mateix montaria una diumenja'm meeting a la terrassa del cafè Dome a la Rue de Montparnasse :)

Una abraçada.

Josep Rumbau ha dit...

Realment t'expresses amb un llenguatge poètic intens i interessant.

quim ha dit...

tacet i josep: m'alegro que us agradi el que vaig escriure mentre mirava el Sena en una llibreteta Guerrero amb espiral. Només he canviat el temps verbal, del present l'he posat a passat. Uf, aquella època que encara escrivia a mà i el que escrivia es quedava en un calaix.

Gràcies