diumenge, 18 de març del 2007

Diumencasoris

Per celebrar que el post anterior va batre el rècord de comentaris del Diumenja'm presento unes estones 'nupcials'. La primera, com no, la marxa nupcial de Lohengrin però amb un element diferent: l'arpa celta. No us perdeu els elements decoratius que es veuen al fons.



No hi pot faltar la marxa nupcial de Mendelssohn; aquí interpretada per Arcadi Volodos. Jo crec que el pianista hi posa massa passió perquè, per les cares que posa la noia que està amb ell, em fa l'efecte que és massa soroll per ella.

<

I, és clar, les Noces de Fígaro. He posat el començament, amb en Fígaro (Ferruccio Furlanetto) pensant en el desenllaç del dia nupcial (Susanna i ell al llit). I, en realitat, tot just comença un dia bastant atrafegat per evitar que el desenllaç sigui que la Susanna (Dawn Upshaw) hagi de passar la nit al llit del seu senyor, el comte d'Almaviva. Una escena genial del libretto de Da Ponte, ben provocadora i amb un recurs teatral subtilíssim: simplement uns números en italià (cinque, dieci, venti, trenta...) evoquen el desitjat encontre sexual amb la Susanna. Genial.



Per cert Anna, aquí tens un regalet. El mateix duet interpretat per Bryn Terfel i la teva admirada Cecilia Bartoli.


11 comentaris:

Anonymous ha dit...

Bonanit Quim!
No et pensis que només llevar-me a les 10h he llegit el teu post dominical...sembla que vagi a missa de les 12h...cada setmana...
Moltes gràcies pel regalitu, però encara en Da Ponte, de mentre em llegeixo les seves memòries.M'haig d'estudiar aquesta òpera que ja toca. Gràcies per animar-me...:)
Un petó, i no és tan qüestió de cervicals sino de olors.
Anna

quim ha dit...

Anna,

Gràcies per la teva fidelitat dominical. Això sí, encara que d'aspecte ho semblo, no tinc vocació de capellà de missa de 12 :)

I no és qüestió de cervicals sinó d'olors? Ai, això no ho entenc :(

Anonymous ha dit...

Sta. Maria del Mar!! Que no és qüestió de cervicals sino de l'olor que fa, i el silenci que s'hi respira.
Bona setmana!
Anna

Anonymous ha dit...

He disfrutat molt amb aquest duet entre el Terfel i la Bartoli. Quin parell! i les cares que posa en Terfel no tenen desperdici. Aquest Terfel és un artista de cap a peus i la musicalitat és exquisida, tot i que no vull desmerèixer la Bartoli que ho fa molt bé.
Josep Rumbau

quim ha dit...

Senyor Rumbau,

Sí, la veritat és que aquest és un duet que no necessita de grans decorats ni grans direccions d'escena. Són dos cantants tan expressius que només amb les seves cares segueixes amb atenció el que estan interpretant

Anonymous ha dit...

Tu que ets home de recursos, em podries orientar com puc posar 2 o més videos en un mateix post? No me'n surto.
Moltes gràcies,
Josep Rumbau

nur ha dit...

Josep,

Per posar dos vídeos del Youtube en un mateix post, només cal copiar el codi que apareix en un apartat que es diu "Embed" a la pàgina de Youtube en què hi hagi el vídeo en qüestió (just a la dreta del vídeo).

quim ha dit...

Hola Josep,

El que et diu la nur és correcte, però potser al copiar el codi html tens problemes en el moment de publicar el post. Això és degut a que a Blogger no li agrada un element d'aquest codi que es diu 'embed'. Si tens problemes, com els he tingut jo, et recomano la pàgina 'Cómo insertar videos con un código válido'. L'enllaç és

http://vagabundia.blogspot.com/2007/
01/cmo-insertar-videos-con-un-cdigo-
vlido.html

Pots fer el següent:

1- Editar el post en la pestanya 'Edición en html'

2- Copiar el codi html d'exemple que trobaràs a la pàgina que et recomano.

3- Canviar l'adreça que surt a 'data' i a 'value' per les adreces on estan penjats els vídeos que vols ensenyar.

Espero que et sigui d'ajuda.

Josep Rumbau ha dit...

Moltes gràcies a tots dos. Finalment he hagut de seguir el consell de la Nur. La pàgina de vagabundia que m'has indicat no se m'obre. Potser ha caducat o l'han tret.
Salutacions cordials
Josep Rumbau

nur ha dit...

Josep,

Torna a provar això que diu el Quim de Vagabundia amb l'enllaç que poso a sobre de "Vagabundia".

Espero que et funcioni :)

Anonymous ha dit...

Nur, moltes gràcies. Aquest cop si que hi he pogut entrar.
Josep