diumenge, 4 de març del 2007

Aquí Hay Tomate Tour

Dimarts que ve anirem la M******, una companya de feina, i jo a Jerez de la Frontera per participar en un congrés. Mirant a Google Maps llocs que podríem visitar durant la tarda lliure del divendres (tot i que amb això dels congressos, un cop has fet la teva presentació pots gestionar el teu temps en funció de l'interès que desperten les altres ponències), he descobert que són accessibles dos llocs molt importants per a un seguidor de l'Aquí Hay Tomate com jo.


Per un cantó, està la població de Prado del Rey (a 25 km d'Ubrique i a 56 km de Jerez), lloc d'interès turístic per la finca Ambiciones del Jesulín de Ubrique i de la seva dona María José Campanario, també coneguda com la Campa.


Per un altre cantó, està molt a prop la població de Chipiona, ciutat natal de la Rocío Jurado on també hi descansen les seves restes mortals.


Ara frisso per poder-me fer una foto a l'entrada de la finca Ambiciones, però la cosa està complicada. La M***** no és molt aficionada als temes del cor; de fet potser va ser l'única dona de la península que no sabia qui era la Carmina Ordóñez el dia que aquesta insigne 'reina de cors' va morir. Ella ja m'ha dit que puc aprofitar la tarda lliure per anar per les meves i visitar 'aquestes coses que a tu tant t'agraden'. Però ja us vaig dir que quan viatjo no porto càmara per la qual cosa, per tenir una foto on surti jo a l'entrada d'Ambiciones, la M***** m'hauria d'acompanyar amb la seva càmara digital. Segur que allà hi trobaria un grup d'Insersos de visita que em farien la foto però, és clar, que sàpiguen com enviar-me-la per mail ja és una altra història. Ja us explicaré si al final convenço la M***** que m'acompanyi. Potser m'ajuda aquest vídeo ensenyant les excel·lències d'Ubrique.



També hi ha aquest vídeo que mostra les seves riqueses arqueològiques (aprecieu els aires celtes de la sintonia que m'han fet pensar per un moment que Ubrique estava a Galícia i no a Andalusia). Possiblement després de veure aquests vídeos arribem a un acord: ella em fa la foto a Ambiciones a canvi de 'patir' una visita a l'antiga ciutat romana d'Ocuri (què hi farem! Potser Currupipi era el barri residencial de centurions d'aquesta cituat, vés a saber)



Per cert, m'ha decebut no trobar al YouTube cap video del Jesulín cantant la cançó que li van composar: el 'toa, toa, toa'. Hi ha censura al YouTube? És que no em puc creure que aquest video no hi sigui penjat. Assumint que no hi ha censura, crec que és un tema de reflexió que en un medi com aquest, on priva sobretot la llibertat de posar continguts en un àmbit planetari, ningú no s'hagi preocupat de penjar aquest document, que ja és històric.

6 comentaris:

nur ha dit...

Doncs jo et recomano que passegis pel Puerto de Santa María (un poble bonic i amb un passeig marítim inacabable) i mengis unes gambes o calamars o peixet fregit al Romerijo. Hmmmmmmmmmmm, quina gana!!! Segurament també hi deuen haver cotilleos AHT, però els ignoro.

quim ha dit...

Gràcies per la recomació nur,

Procurarem anar-hi, que el tema gastronòmic és molt important i també m'agraden els passejos vora el mar.

nur ha dit...

Vols dir que la M***** et farà cas i es gastarà un dineral en gambetes, calamars o peixets? L'hauràs de convidar!

Anonymous ha dit...

ostres jo no m'ho conec gens, però el què si que puc dir és que les lletres de la Jurado m'entusiasmen! i aquests instruemnts tant nous són raros eh
Anna

quim ha dit...

Vés per on, Anna. T'entussiasmen les lletres de la Jurado!!! Així no només compartim gust per la Bartoli. Me n'alegro :)

Anonymous ha dit...

No només les lletres sino també la seva veu i la seva presència.
Un petó,
Quim