dimarts, 1 de maig del 2007

Cercle màgic

Ja sé que avui és dimarts, però no me'n podia estar de dir que aquest matí a la capella del MACBA he tingut una de les experìències més intenses i emocionants que he viscut des de fa molt i molt de temps. Un motet de Thomas Tallis- Spem in Alium- cantat per quaranta veus, cada una representada per un altaveu. Els altaveus estaven disposats en grups de cinc formant un cercle.



Si ens posàvem enmig del cercle sentíem el conjunt, si ens allunyàvem del centre sentíem cada veu individual que ens sorprenia per darrera, pels costats, de front, atravessant el cos i la ment d'harmonia, llum i pau. Una emoció estranya i recomfortant ens omplia el pit, i no hem pogut evitar tancar els ulls i sentir-nos flotant en una caiguda lliure de minuts daurats i blancs, purs i brillants. He sentit un calfred que ha recorregut tota la meva espinada, un formigeig plaent des del cap fins als peus, i que no ha estat fugiser sinó que m'ha sostingut, tibat però alhora lleuger.

És un privilegi tenir aquest espai a l'abast per sentir una emoció estètica tan pura que et fa oblidar del món i les seves petites coses durant uns minuts. Avui era l´últim dia d'aquest muntatge- que es diu The Forty Part Motet -però ens han dit que pensen prorrogar-ho un mes més. Us ho recomano molt intensament.

Miraré de posar una gravació en video de l'entorn de la capella mentre sonava el motet. Quan el rebi i comprovi que es pot sentir bé ho faré. Mentre, penjo un video de la peça amb pentagrama inclòs.




I moltíssimes gràcies a la persona que m'ha fet travessar aquest cercle completament màgic.

5 comentaris:

Anonymous ha dit...

Confirmat!! Per sort, ho han prorrogat fins a primers de juny.

Gràcies per fer-nos-ho saber, Quim. Hi aniré segur.

Carme

franc ha dit...

Veus, ara ja m’has fet venir ganes d’anar-hi.
El vídeo aquest de la partitura és la versió dels Tallis Scholars, no? Acabo d’anar a pel CD per confirmar-ho però no el trobo; segurament l’he deixat a algú i no me l’ha tornat. No el deus pas tenir tu, malandrín?

quim ha dit...

franc: jo juraria que sí que és la versió dels Tallis Scholars. I, voto a bríos mentecato que no tinc el teu CD. El que ha pernoctat a casa meva és el del Dowland amb la Emma Kirby :)

Vés-hi, que realment et neteja per dins. Jo estic disposat a repetir, o sigui que si vols podem quedar per anar-hi. Evidentment, la invitació és extensiva a tots els que passegen pel 'Diumenja'm'.

Anonymous ha dit...

Aviseu-me!
Na

Anonymous ha dit...

Jo també m'hi apuntaria.
Josep