diumenge, 28 de març del 2010

Perles d'all

La primavera està afectant el meu cos de manera acostumada. També ha tornat l'advertència de la meva presió, amb una mínima una mica alta. Això té tot l'auguri d'un dinar d'aniversari sense sal, o d'una paella disgustada. També, com sempre, ha sorgit la gran pregunta: per què tot el que va bé per la salut no m'entussiasma?

Aquesta pregunta, per primera vegada té una salvetat. I és que divendres em van dir que hi havia 'perles d'all', i que eren beneficioses. Tot i que mossegar una gra d'all em provoca repugnància, la denominació 'perla d'all' em va semblar tan suggerent que crec que faré cas i consumiré aquest curiós producte. M'imagino esferes blanquinoses i brilants, pulides i apetitoses. Esferes trenades com un collar, que pot ser desfet amb el desfici d'una boca que no pot ser d'un vampir, és clar.  Amb l'evocació i suggerència d'aquesta imatge espero caure en un hàbit saludable. A més, sembla ser que no tenen gust d'all, cosa que hauré de comprovar. Potser, per una vegada, la visió de la rodonesa tersa pot esdevenir una experiència cardio-sensual.




Alfredo Kraus, cantant amb elegància i distinció, l'ària Je crois entendre de Els pescadors de perles de George Bizet.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Deixa que em faci la meva pel.lícula....
Et veig a la farmàcia del devant de casa teva demanant les píndoles, obrir la capsa i llegir el prospecte, que tot i ser una cosa natural segur que té contraindicacions.
Les veig al costat de la vitro fent arrels sense que n'hagis pres ni una :D

Que la paella sigui gustosa, la mona amb tots els ninotets i que passis un aniversari fantàstic amb la gent que estimes.

Salut i visca la primavera!

Helenna

Josep Rumbau i Serra ha dit...

Quim, jo, a més de les perles d'all, que no sé si serveixen per a res, aniria al metge i faria la medicació que toqui. Colesterol alt i hipertensió arterial fan una barreja que no m'agradaria compartir.
Salut!

Anònim ha dit...

Quim,

Cuida't. Per poc que t'agradi, menjar sense sal, excitants i trencar el sedenterisme és important per continuar fent anys amb qualitat.

Per cert, FELICITATS

Susanna

Unknown ha dit...

Hola Quim!!

Segur que el consells dels presents, dieta sana, moure´t mes i disfrutar de la vida, ajudat de olivera i perles d´alls seran beneficioses per tu.

Bon viatge per Navarra i un petonet